Sunday, September 22, 2019

Camera

“The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera.”


Hallo iedereen! Zoals jullie waarschijnlijk al merken, we schrijven vanaf nu onze blog in het Nederlands. Waarom? De poll op Instagram wist ons te vertellen dat een groot deel van ons publiek wou dat wou en iets minder dan de helft wou dat we bleven communiceren in het Engels.

Dat terzijde. Ik wou jullie wat uitleg geven over onze camera en onze lenzen. Ik ben al een lange tijd fan van Canon. Waarom? Omdat ik mijn eerste canon kocht toen ik 15 jaar oud was. Ik vind persoonlijk dat hun gebruik gemakkelijk is en ze kwaliteit leveren.

De body: Canon EOS 6D. De prijs van deze camera is nu al heel erg gezakt. Ik geloof dat ik er 1500 euro voor heb betaald toen deze uitkwam en nu kan je hem kopen voor 900. Ik ga de uitleg oppervlakkig houden omdat ik weet dat mijn publiek niet geïnteresseerd is in fotografie.
  • Full-frame
  • 1080p HD Movie-modus
  • MAX ISO 25600  (hoe hoger de ISO hoe hoger de korrel) Maar het betekent wel dat je in een donkere omgeving nog lichte foto’s kan maken.
Ik vind dat je echt beter investeert in een goede body dan in tienduizenden lenzen. Je body is namelijk de 'key' die ervoor zorgt dat je kwaliteitsfoto’s gaat hebben. Je hebt body’s van 300 euro maar ik zou daar persoonlijk niet onmiddellijk in investeren.
Nu de lenzen. Ik gebruik 3 verschillende lenzen. De Canon 50mm 1.8 – Canon 100mm 2.8 en de Sigma 85mm 1.4.  Al deze lenzen zijn macro lenzen. Geschikt voor vooral portret en fashionfotografie. (1.2 = veel licht en meer bokeh. Een onderwerp dus super scherp en de rest wazig. 1.2 is dus een oog scherp en de rest wazig. 1.8 al minder bokeh, 2.8 nog minder. 1.2 vangt bijvoorbeeld ook meer licht op dan een 2.8. Hier moet je allemaal ook rekening mee houden. De onderstaande lenzen laten  genoeg licht binnen en hebben allemaal een mooie bokeh (blur, wazige achtergrond.)

  • Canon 50mm 1.8:  Ik had eerst de canon 50mm 1.4, maar deze was jammer genoeg kapot gevallen toen ik deze had uitgeleend. Omdat ik toen niet veel geld had, ben ik voor de 1.8 gegaan. Het verschil is echt opmerkelijk, maar dat is de prijs ook. De 1.4 kost namelijk 340 euro, maar voor 100 euro heb je deze lens al! En dat is hem zeker waard als je niet veel geld hebt maar toch al foto’s wilt maken met die mooie bokeh (wazige achtergrond)! Heb je meer geld dan zou ik investeren in de 1.4! De 1.2 zou ik bij de canon 50mm vermijden. Hij is deze prijs niet waard om verschillende redenen die ik nu niet ga uitleggen.
  • Canon 100mm 2.8: Dit is de tweede lens die ik gekocht heb. Wat is er zo goed aan deze lens? Wel je kan een onderwerp dat wat verder staat toch van dichtbij fotograferen. Deze lens is dus goed als je iemand wil trekken die het ongemakkelijk vindt dat je heel dicht bij staat. Het is dus een goede lens wanneer je kinderen wilt fotograferen (De 200mm is voor kinderen zelf nog beter). Ook is deze lens goed wanneer je geïnteresseerd bent in natuurfotografie. Kleine insecten, bloemen,… kan je hiermee makkelijk in detail trekken. De prijs van deze lens is rond de 450 euro.
  • Simga 85mm 1.4: Dit is een ‘Art’ lens. Zo heb je bij Canon de ‘L’ lenzen. Dit wil zeggen dat dit 'droomlenzen' zijn. Deze lenzen zijn jammer genoeg ook wel redelijk duur. Dus ik kan me inbeelden dat dit voor de meesten geen starterslens is. Deze lens is een perfecte portretlens maar ook super geschikt voor trouwfotografie. Je moet niet te ver en niet te dicht van je onderwerp staan. Je staat niet te dicht bij je model waardoor het voor hen ook minder ongemakkelijk aanvoelt. Het is een 1.4 lens, dus hij vangt enorm veel licht op en heeft een prachtige bokeh! Ik kan deze lens alleen maar aanraden. De prijs: 1080 euro.

Dit is een heel simpele en beknopte beschrijving van de materialen die ik gebruik om foto’s te maken. Als er vragen zijn mogen jullie die gerust stellen. Dan beantwoord ik deze in meer detail.






Voorbeelden
  • Photo 1: Canon 50mm 1.8
  • Photo 2: Canon 100mm 2.8
  • Photo 3: Sigma 85mm 1.4



Share:

No comments

© The Mad Twins | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig